• Mit navn er Mónika, grundlægger af Mjolner Bageri, en årti lang drøm, der er gået i opfyldelse...

    Jeg startede med at bage i gymnasiet som en hobby. Først lavede jeg simple ting som muffins og så forskellige tegneserieformede kager.
    Jeg nød at bage så meget, at jeg besluttede mig for at gå på en kulinarisk skole lige efter gymnasiet for at blive bager. En del af færdiggørelsen af skolen krævede, at eleverne skulle arbejde deltid i et egentligt bageri. Efter at have afsluttet min uddannelse blev jeg straks tilbudt en stilling, da jeg viste store udsmykningsevner.
    Men som mange unge, usikre voksne, vidste jeg ikke helt, hvad jeg ville endnu, så jeg prøvede forskellige jobs og boede i forskellige lande for at se, hvad der passer bedst. Én ting ændrede sig aldrig: Lige meget hvad jeg arbejdede, eller hvor jeg boede, var min største drøm i mit hoved altid at bage på fuld tid og så til sidst åbne min egen café.

  • Mine studieår

  • I begyndelsen af 20'erne havde jeg et job, jeg aldrig vil glemme: Jeg var leder af bagerafdelingen i et industrikøkken på hospitalet. Mængderne og de strenge hygiejneprotokoller gjorde dette job til et af de mest fysisk og mentalt udfordrende steder, jeg nogensinde har arbejdet på, men jeg er super taknemmelig for oplevelsen, da den gav mig en masse viden, som jeg nu kan bruge til min fordel. i mit eget bageri.
    Mens jeg rejste, havde jeg et år, som jeg tilbragte i Danmark. Jeg blev straks forelsket i landet, og jeg vidste, at jeg var nødt til at vende tilbage. I 2023 lykkedes det mig at få det samme job tilbage, som jeg havde før og flyttede tilbage til Danmark for altid. Efter en lang og hård sommer med arbejde fik jeg en mulighed, jeg havde ledt efter i alle årene: takket være ejerne af Bryrup Camping kunne jeg starte min lille bager-virksomhed. Min drøm gik endelig i opfyldelse, og nu bager jeg fra et professionelt udstyret køkken.
    Det var en meget lang rejse at komme hertil, og der er stadig så meget at lære og forbedre, men jeg tror på, at erfaringerne fra de forskellige job, jeg havde, alle har ført mig hertil, så jeg kan styre en virksomhed på egen hånd mens jeg stadig laver kvalitetskager og småkager Og selvom jeg ikke taler dansk endnu, forsøger jeg at råde bod på det ved at bruge endnu mere tid, kræfter og hele mit hjerte i hver ting, jeg bage

  • Når det kommer til mine ingredienser, sætter jeg en ære i kun at bruge rigtige ingredienser, for selvom rigtig kvalitetschokolade er dyrere og sværere at arbejde med, og man faktisk skal lære at bruge det, så er det den eneste vej at gå i min mening. Ikke kun smager det bedre, men det er bedre for dit helbred og også bedre for planeten. Jeg synes alt kan nydes med måde, så når det kommer til sødme, får jeg ofte komplimenter for, at mine kager smager skønt på trods af, at de ikke er for søde. Mådehold er vigtigt for mig, når det kommer til at bruge tilsætningsstoffer eller madfarve. Jeg forsøger at undgå tilsætningsstoffer så meget som muligt, og når det kommer til designerartikler, forsøger jeg at bruge så lidt madfarve som muligt. De eneste tilsætningsstoffer, jeg generelt bruger, er faktisk ting, som du også kan finde i din husholdning såsom bagepulver, natron. Jeg bruger ikke forskellige typer emulgatorer eller volumenforstærkere. Du vil måske indse, at hvis du læser ingrediensetiketten på mine produkter, vil du forstå hvert ord og kende hvert punkt på listen.

  • Jeg bruger ægte dansk mejeri, danske æg, premium kvalitets belgisk Callebaut chokolade og også premium Callebaut kakaopulver. Mens jeg forsøger at forblive konkurrencedygtig med mine priser, tager jeg også altid hensyn til, om jeg kan købe de lokale, danske produkter i stedet for importerede varer.


  • At vælge emballage til mine produkter var også en stor udfordring, og jeg har brugt meget tid på at undersøge forskellige leverandører.
    Da jeg skulle vælge emballage til mine produkter, havde jeg følgende tanker:

    • Jeg ville bruge luksuriøs emballage, så mine kunder kan føle sig specielle, og udpakningen kan være lige så stor en oplevelse som selv at nyde de søde sager. Den smukke emballage giver endnu mere mening, hvis kagerne eller småkagerne sendes som en overraskelse eller en gave.

    • Det næste, jeg skulle tage fat på, var sikkerheden. Jeg ville have, at alle skulle modtage sliket lige så godt, som jeg tilberedte det. Så jeg testede forskellige måder at pakke på, og jeg havde endda en test brownie, som jeg pakkede og smed rundt et par gange for at teste holdbarheden af min pakkemetode (men bare rolig, ingen brownies blev spildt eller beskadiget, da de er den nuværende favorit af min mand)
    • Sidst, men ikke mindst vores kære planet, forsøgte jeg at finde så mange komponenter i emballagen lavet af genbrugs- eller genanvendeligt materiale som muligt. Jeg forsøgte også at undgå plastik, men som du ved, når det kommer til fødevaresikkerhed, er der visse regler, der skal overholdes

  • Som du kan se, har jeg tænkt meget over mindste detalje for at kunne servere det bedste produkt og give mine kunder den bedste oplevelse som muligt. Jeg håber at det er lykkedes ellers er jeg altid åben for spørgsmål og forslag, så du er velkommen til at kontakte mig på info.mjolnerbageri.dk!